Kuchnia

Przepisy

Pizza makaronowa z kiełbaskami i pieczarkami


SKŁADNIKI: 2 szklanki makaronu świderki, 1 rozkłócone jajko, 1/4 szklanki mleka, 2 łyżki świeżo startego parmezanu, 45 dag kiełbasek włoskich - u nas białe kiełbaski, 1 średnia posiekana cebula, 2 posiekane ząbki czosnku, 1 słoik 45 dag sosu do pizzy, 12 dag pieczarek z puszki, pół szklanki posiekanej zielonej papryki, 1 i pół szklanki startego sera mozzarella.

SPOSÓB WYKONANIA: Makaron ugotować al dente. Wymieszać jajko, mleko oraz ser, wymieszać z makaronem. Przełożyć do wysmarowanego naczynia do pieczenia pizzy. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni. W międzyczasie usmażyć kiełbaski z cebulą i czosnkiem. Usunąć nadmiar tłuszczu. Dodać sos do pizzy. Zagotować, przykryć i gotować 10 minut. Sos rozsmarować na pizzy. Na wierzchu ułożyć pieczarki i paprykę. Posypać mozzarellą. Piec 10 minut aż ser się rozpuści.


PIZZA MAKARONOWA Z SZYNKĄ LUB BOCZKIEM
Składniki
makaron spagetti
szynka lub boczek
1 jajko
starty ser żółty
olej
sól
pieprz



Przygotowanie
Gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.Na patelni rozgrzewamy olej i smarzymy szynke lub boczek.Gdy makaron jest juz gotowy ocedzamy go.W misce roztrzepujemy jajko dodajemy soli i pieprzu do smaku.Dodajemy chłodny makaron i usmarzone mięso.Na patelni rozgrzewamy olej i wykladamy mase makaronowa tworzac równą powierzchnie.Zostawiamy całość nie mieszajac do momentu aż się przyrumieni.Ostrożnie przewracamy na drugą stronę jak naleśniki.I znów czekamy do momentu zarumienienia.
Można podawać z keczupem.Najlepiej podawać gorące.
Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation