Kuchnia

Przepisy

Energetyzujący koktajl z kawą

Składniki:
Kefir naturalny 0% 225 g (1 szkl.)
Banan 92 g (0,50 średnich)
Czekolada Gorzka 85% kakao 8 g (2 cząstki)
Kawa rozpuszczalna jacobs 3 g (1 łyżeczka)
Słodzik 1 g
Otręby owsiane 5 g

Do wysokiego naczynia wlewamy kefir.
Wrzucamy 2 lub 3 kostki gorzkiej czekolady deserowej i wsypujemy płaską łyżeczkę kawy rozpuszczalnej (polecam te pylaste)
Banana kroimy na mniejsze cząstki i dodajemy do naczynia (wedle uznania, może być cały lub połowa)
Opcjonalnie możemy wsypać łyżeczkę słodziku w proszku lub/i otrąb.
Całość traktujemy blenderem, by uzyskać z podanych składników puszysty mus z drobinkami czekolady.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation