Kuchnia

LODY

Lody kokosowe, bez jajek

Składniki:

puszka mleka kokosowego
3/4 szklanki śmietanki 30-36%
3/4 szklanki mleka 2-3,2%
pół szklanki wiórek kokosowych


Wykonanie:

Mleczko kokosowe wlać go rondelka, dodać śmietankę i mleko. Podgrzewać aż wszystkie składniki dobrze się połączą (nie gotować). Na suchej patelni podprażyć wiórki uważając aby ich nie przypalić. Jeszcze gorące, prosto z patelni dodać do masy mlecznej. Przykryć i odstawić na kilka godzin (najlepiej zrobić to wieczorem i pozostawić do rana). Po tym czasie przemieszać masę i wstawić na kolejne kilka godzin do lodówki.

Schłodzoną do 'lodówkowej' temperatury masę przelać do maszynki do lodów i dalej postępować według instrukcji na opakowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation