Kuchnia

Sałatki, surówki

60 minut 6 osób średnie

Autor: przepisy.pl


Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
pomidory - 2 sztuki
pierś z kurczaka - 250 gramów
ogórek - 1 sztuka
Przyprawa do gyrosa Knorr - 1 łyżka
czerwona cebula - 2 sztuki
mała główka kapusty pekińskiej - 1 sztuka
Majonez Babuni Hellmann's - 4 łyżki
kukurydza w puszce - 1 opakowanie
olej do smażenia



1. Pokrój pierś z kurczaka w paski. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i wstaw do lodówki na 30 minut.
2. Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
3. Wymieszaj Sosy sałatkowe Knorr z wodą, a następnie połącz z majonezem.
4. Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i usmaż je na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.
5. Ogórki dokładnie umyj i pokrój w półplastry. Pomidory pokrój w kostkę.
6. W salaterce układaj sałatkę w kolejności: połowa kapusty pekińskiej, przesmażona pierś z kurczaka, połowa sosu czosnkowego, ogórki, kukurydza, pomidory, reszta kapusty pekińskiej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation