Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

tuŃczykowe szaleństwo


składniki:


5-6 suszonych pomidorów z zalewy
6-8 oliwek (u mnie zielone)
2 laski selera naciowego

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duże opakowanie pulpy pomidorowej
makaron pełnoziarnisty
oliwa z oliwek
słodka papryka



sól i pieprz



przygotowanie:

pomidory kroimy na kawałki, oliwki kroimy w plasterki. z selera naciowego usuwamy włókna i kroimy w plasterki.




na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy (może być ta z zalewy pomidorowej) i przesmażamy na niej pomidory, oliwki i selera.
dodajemy tuńczyka i pomidory.
dusimy wszystko kilka minut.
podajemy z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym al dente!



smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation