Kuchnia

Przepisy

Kluski z mięsem - Kuchnia - WP.PL

Składniki
- opakowanie puree ziemniaczanego
- ? kg ugotowanej wołowiny (np. z zupy)
- 1 szklanka bulionu wołowego
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
KALKULATOR MIAR I WAG



Przygotowanie
Farsz:
1. Mięso zmielić w maszynce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa
i wymieszać

Ciasto:
Puree przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić lub użyć gotowane ziemniak. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Uformować walec, kroić około 1 cm plastry, delikatnie rozgnieść, nałożyć farsz i uformować kulę. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.

Podawać z podsmażoną na złoto cebulą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation