Kuchnia

Przepisy

Tarta na kaszy gryczanej , dietetyczna

Składniki
Spód:

100 gr kaszy gryczanej ( przed ugotowaniem)
3-5 płaskich łyżek startego sera
2 jajka
2 płakie łyżki mąki
Przyprawy np pieprz , majeranek , trochę imbiru , kolendra mielona
Farsz
1 cebula
2 kolorowe papryki
2 małe kiełbaski
5 łodyg selera naciowego
łyżeczka oleju do smażenia
przyprawy np pieprz , majeranek , trochę imbiru , kolendra mielona
Sos
2 jajka
60 ml mlela

Wykonanie:
Kaszę ugotować na sypko
Ugotowaną kaszę wrzucić do robota kuchennego i dodać sera żółtego
Trochę zmiksować
Dodać jajka , mąkę i przyprawy
Wymieszać
Składniki do farszu drobno pokroić i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Trochę podsmazyć i poddusić na małej ilości oleju aż warzywa będą miękkie.
W dzbanku (a shakerze najlepiej) dobrze wymieszać jajka z mlekiem
Nagrzać piekarnik na 150 stopni
Formę na tartę natłuścić i wyłożyć na nią kaszę. Kaszę dokładnie rozporowadzić .
Na kaszę położyć farsz
Farsz zalać sosem
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50-60 min ( jajka na górze muszą być dobrze ścięte)
Smaczego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation