Kuchnia

dieta bezglutenowa

ciasto jogurtowe

3 jajka
400 ml odtłuszczonego jogurtu naturalnego
4 łyżki słodzika do pieczenia
1 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
skórka i sok z połowy cytryny
odrobina masła

ew. łyżeczka odtłuszczonego kakao
łyżeczka posiekanej mięty

jajka utrzeć ze słodzikiem, dodawać jogurt, cały czas ucierając. mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową, dodać do masy jogurtowej, wymieszać. dodać sok z cytryny, wymieszać ponownie. część ciasta można połączyć z łyżeczką kakao i miętą. przelać do lekko wysmarowanej masłem małej keksówki (piekłam w 30 cm i ciasto było niziutkie).
piec ok. 30 - 40 min. w temperaturze 180 stopni.

smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation