Kuchnia

ciasteczka, ciastka, słodkości, pyszności

ciasto czekoladowe z bitą śmietaną z serkiem waniliowym

Składniki:

1szkl.maki z czubata łyżeczka proszku do pieczenia.3/4szkl.cukru, 3/4szkl oleju, 5 jajek lub 4 duże, rum lub olejk rumowy parę kropel, 1 budyn czekoladowy.1lyzeczka kawy rozpuszczalnej. 3 lyzki kakao.330ml.smietany kremówki36% i 1 serek waniliowy w kubeczku oraz troche wanili, cukier, laska lub krople, 1 lyzka rozpuszczonej żelatyny.

Ubic białka z szczyptą soli dodać cukier i ubić, dodać żółtka i ubić następnie kakao , , kawęi budyń lekko ubić na koniec zapach i delikatnie wymieszac z mąką. Piec w sredniej tortownicy 35-40 min w 160st.ja z nawiewem około 30 min. Jak lekko przestyhnie przekroic. Ubić smietane dodac serek waniliowy mały i rozpuszczona w troche gorącej wody żelatyne , ten krem wstawis do lodowki na trochę . Przelozyc, przydusic i polac roztopiona czekoladą w 3 lyzkach mleka , , trochę rumu dodałam, posypalam wiorkami kokosowymi. Zapachy wanilie, rum, alkohol dajemy taki jaki lubimy, czekolada gorzka.Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation