DIY - zrób to sam

Świetne pomysły, Krok po kroku♥, diy,

NADZIEWANY CHLEBEK

Składniki:

-125 g masła
-1/8 szklanki oliwy z oliwek
-3 łyżki posiekanej cebula
-2-3 ząbki czosnku
-1 łyżka musztardy Dijon
-1 łyżka maku
-3 łyżki posiekanej natki pietruszki (do smaku)
-350 g startego sera (jest to połączenie białego sera cheddar i Monterey Jack)

Przepis:

Piekarnik rozgrzać do 180 ° C. Wymieszać roztopione masło, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, musztardę Dijon, mak i pietruszkę. Pokroić chleb bez rozbijania skorupy dolnej. Ostrożnie zalać przygotowaną mieszankę do szczelin za pomocą małej łyżeczki. Wypełnić pęknięcia startym sera. Zawinąć w folię cały bochenek, żeby było uszczelnienie boczne i piec przez 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika, rozpakować i zapiekać kolejne 10 minut, aż ser się roztopi i nie będzie lepki. Składniki można dostosować do własnych upodobań (np. dodać szynkę, szczypiorek)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation