Kuchnia

przetwory

Kabaczek marynowany -Kabaczek marynowany

Składniki:
- kabaczek
- 2-3 ząbki czosnku
- koper
- korzeń chrzanu
Zalewa:
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- pieprz ziarnisty
- 6 szklanek wody
- 1 szklanka octu
- 0.5 szklanki cukru
- 1 lyżka soli

Kabaczek przetwory Sposób przygotowania:
Zaczynamy od zalewy: w garnuszku gotujemy wodę, wrzucamy do niej liście laurowe i ziele angielskie, następnie pieprz, ocet, cukier i sól. Doprowadzamy zalewę do wrzenia. Teraz myjemy i kroimy kabaczka. Układamy go w słoiku razem z kawałkiem korzenia chrzanu, koprem i czosnkiem. Przestualewę wlewamy do słoików i pasteryzujemy.

kabaczek marynowany można podawać do dań obiadowych. Przetwory z kabaczka są doskonałym uzupełnieniem do mięs.
Przetwory z kabaczka - ofeminin
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation