Kuchnia

Ciasta i ciateczka

delikatne biszkopciki

Składniki :

2 jajka
7 łyżek cukru pudru
8 łyżek mąki
cukier puder do posypania
szczypta soli

Przygotowanie :

Oddziel białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubij na szytwną pianę. Powoli i partiami dodaj cukier puder nie przerywając miksowania. Pojedynczo wlej żółtka i połącz składniki. Przesianą mąkę wsyp do masy i delitaknie połącz używając drewnianej łyżki lub szpatułki silikonowej. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką na końcu. Wyciśnij podłużne kształy ciasta lub okrągłe. Delikatnie posyp cukrem puderm i odstaw na 10 minut. Piecz w nagrzanym piekarniku na 12 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation