Kuchnia

Jedzonko

Faworki w wersji light

Składniki : ( około 40 faworków )

2 żółtka ( z jajek L ),
1 1/2 szklanki mąki,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
100g jogurtu naturalnego,
cukier puder do posypania.

Przygotowanie :

Do miski wsyp przesianą mąkę. Dodaj jogurt, żółtka i cukier waniliowy. Wyrób elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest klejące wsyp troszkę mąki. Uderzaj kulą z ciasta o blat przez parę minut. Rozwałkuj ciasto bardzo cienko i za pomocą radełka wytnij prostokąty. Natnij środek paseczka i przełóż jeden koniec na drugą stronę. Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Włącz termoobieg. Faworki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 10 minut na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation