Biżuteria

Kuchnia

Gargamel

Składniki:
CIASTO PIERNIKOWE
6 jaj
1 szklanka cukru pudru
25 dag płynnego miodu
1 przyprawa do piernika
1 łyżeczka sody
1 kostka margaryny
1 1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki żytniej
20 dag bakalii

WKŁADKA
4 jabłka
¾ szklanki cukru kryształu
25 dag mąki pszennej
1 łyżeczka sody
4 jaja
25 dag bakalii

MASA
25 dag masła
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
CIASTO PIERNIKOWE
Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki. Na końcu wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek.
Ciasto podzielić i upiec dwa placki.

WKŁADKA
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i pozostawić na pół godziny. Następnie dodać bakalie, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą, na końcu pianę z białek. Upiec.

MASA
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Stopniowo łączyć ze śmietaną. Podzielić na dwie części.

PZEŁOŻENIE CIASTA
Piernik - część masy - wkładka - druga część masy - piernik - wierzch udekorować polewą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation