Biżuteria

Kuchnia

ZUPA POROWA

SKŁADNIKI:
3-4 pory
2 cebule
4 łyżki masła
1 litr bulionu warzywnego
250-300 g mięsa mielonego
2 serki śmietankowe topione

W garnku rozgrzać masło. Pory oczyścić i umyć. Białe i jasnozielone części pokroić w plastry, a następnie zeszklić na maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach zalać pory gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Dodać serek topiony i wymieszać. Ja serek rozpuszczam w naczyniu z małą ilością zupy, miksuję i wlewam do garnka z zupą. W międzyczasie podsmażyć mięso na patelni i dodać do zupy. Gotowe . Smacznego. Można zamiast mięsa dodać szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę i wsypać do zupy. Całość wymieszać i zdjąć garnek z ognia. Można podawać posypane dodatkowo startym serem żółtym i natką pietruszki . Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation