Kuchnia

kociolkowo

Smakowity kociołek -

kapusta włoska 1 główka
ziemniaki 6 szt
papryka żółta 2 szt
kiełbasa czosnkowa | 4 szt
koperek 6 gałązek
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
szynka 30 dkg
3 łyżki




Smakowity kociołek
Przygotować kociołek najlepiej żeliwny, wysmarować go tłuszczem- margaryną. Następnie kapustę włoską umyć dokładnie i osuszyć, liśćmi wyłożyć dno kociołka, resztę poszatkować. Ziemniaki wyszorować, obrać i pokroić w plastry. Następnie paprykę żółtą oczyścić z nasion, umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasę i szynkę pokroić w kostkę. Koperek opłukać i drobno posiekać. Następnie układać wszystkie składniki warstwami, oprószając solą, pieprzem, bazylią i oregano każdą warstwę. Ziemniaki, następnie kapustę, paprykę, kiełbasę, koperek, szynkę. Wierzch ponownie przykryć kapustą. Zapiekać całość około 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation