Kuchnia

Jadłabym...

Sałatka makaronowa z ogórkami kiszonymi

Składniki:

- opakowanie drobnego makaronu
- słoik ogórków kiszonych
- puszka kukurydzy
- puszka groszku zielonego
- puszka fasoli czerwonej
- papryka czerwona i żółta
- kilka listków posiekanej świeżej bazylii
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1 łyżka majonezu Develey
- 1 łyżka jogurtu naturalnego greckiego
- sól, pieprz

Wykonanie:

Makaron gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie all dente. Odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, fasolę i groszek. Ogórka kroimy na plastry i dodajemy do sałatki. Paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy posiekaną bazylię, zioła, sól, pieprz, majonez i jogurt. Wszystko razem ze sobą mieszamy. Przekładamy do miseczek i jemy ze smakiem. Użyłam majonez firmy Develey, jest bardzo smaczny i kremowy, polecam.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation