Kuchnia

Przepisy

mango z kurczakiem - Czerwone curry z mango i kurczakiem w mleczku kokosowym - Przepisy kulinarne Tesco Sposób przyrządzania:

1 W garnku rozgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy pastę curry i gotujemy na małym ogniu, aż pasta się rozpuści.

2 Dodajemy drobno posiekany czosnek, obrany i pokrojony w cienkie plasterki imbir, drobno posiekaną trawkę cytrynową, obraną z wierzchniej, zdrewniałej warstwy.

3 Gotujemy na małym ogniu ok. 5 min, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki filet z kurczaka. Gotujemy kolejne 5 min.

4 Mango nacinamy wzdłuż do pestki, przekręcając oddzielamy od siebie dwie połówki, wyjmujemy pestkę, nacinamy miąższ w kostkę, nie przecinając skórki, ostrym nożem odcinamy wykrojone kostki od skórki, dodajemy do curry.

5 Trzymamy na małym ogniu, dodajemy wypestkowane, pokrojone w paseczki chili, doprawiamy sosem rybnym, cukrem i sokiem z limetki, gotujemy jeszcze 2-3 min.

6 Podajemy w miseczkach, posypawszy listkami kolendry, z osobno ugotowanym ryżem jaśminowym.
dokładne składniki- kliknij w obrazek
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation