Kuchnia

to co na stole

Chili con carne

Składniki:

0,5 kg mielonego mięsa
2 cebule
1 czerwona papryka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów
2 ząbki czosnku
4 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawy (sól, pieprz cayenne, chili, oregano, kmin rzymski)

Cebulę obrać i posiekać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć na oliwie. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Mięso porozdzielać na kawałki i dorzucić do pozostałych składników, przyprawić, podsmażając do zbrązowienia mięsa. Dodać pomidory, fasolę, kukurydzę i koncentrat, wymieszać (mozna dolać troche wody). Gotować przez ok 30 min na małym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation