Kuchnia

chleby

Jogurtowe(dukanowe):
*jajka 3 szt.
*jogurt naturalny 150g
*mąka kukurydziana 4 łyżki
*proszek do pieczenia 2 łyżeczki
*aromat waniliowy do ciast(kropla)
*sól (odrobinka do białek)
1.Białka oddzielić od żółtek
2.Ubić białka
3.Żółtka zmiksować z jogurtem, proszkiem,mąką kukurydzianą i słodzikiem,plus kropelka no max dwie aromatu.
4.Dodać połowę sztywnych białek do masy, zmiksować na wolnych obrotach.
5.Resztę białek dodać łyżką i delikatnie wymieszać.
6.Przelać do formy (mała keksówka) najlepiej silikonowa jak nie macie to koniecznie dajcie do formy papier do pieczenia.
7.Piec w 180 st. ok 40min. Ciasto rośnie..potem tez opada nieco jak biszkopt...zalecam zostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation