Kuchnia

Przepisy

Roladki drobiowe z parówką

Składniki na 9 sztuk:
3 pojedyncze piersi z kurczaka
3 cienkie parówki (najlepiej z szynki lub indyka)
9 plastrów sera żółtego
kilka łyżeczek słodkiego sosu chilli
sól, pieprz, czosnek granulowany
mąka pszenna do obtoczenia roladek
2 jajka + bułka tarta do panierowania
olej do smażenia


Każdą parówkę podzielić na 3 w miarę równe kawałki.
Każdą pierś oczyścić i pokroić na 3 części, które następnie należy cienko rozbić, tak jak na kotlety. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Posmarować cienko z jednej strony sosem chilli, na to ułożyć plaster żółtego sera i kawałek parówki. Zwinąć ciasno w roladkę. Postąpić tak samo z pozostałymi kawałkami mięsa. Roladki obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation