Kuchnia

FAST FOOD

Przepis na Tortillę - Obiading.pl

4 sztuki placków tortilla
500 gram kapusty pekińskiej
2 pęczki rzodkiewki
sos koperkowo-ziołowy
1 łyżka oliwy z oliwek
400 gram piersi z kurczaka
Około 200 gram płatków kukurydzianych
2 jajka
1 ząbek czosnku
sól
3 łyżki ketchupu
6 łyżek majonezu

Etap 1: Pierś z kurczaka pokroić w drobne kostki. Płatki kukurydziane pokruszyć (najlepiej w blenderze). Mięso obtoczyć rozbitym jajkiem i rozdrobnionymi płatkami. Smażyć na głębokim oleju, dodając podczas smażenia sól i rozdrobniony ząbek czosnku.
Etap 2: Pokroić kapustę pekińską i rzodkiewkę. Warzywa dodać do dość dużej miski, polewając je przygotowanym sosem koperkowo-ziołowym (sos rozrobić w szklance z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek).



Etap 3: Wymieszać proporcje ketchupu i majonezu. Tak przygotowanym sosem posmarować placki tortilli (tylko od strony wewnętrznej).
Etap 4: Na placki z sosem dodać surówkę i usmażone kostki piersi z kurczaka. Następnie znów odrobina surówki.
Etap 5: Zawinąć placki, otoczyć folia do pieczenia i wstawić do piekarnika na dosłownie kilka minut (opcję z piekarnikiem można pominąć).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation