Kuchnia

przetwory

Domowe łyżeczki rosołowe zamiast kostek

Składniki:
400g podudzi z kurczaka (bez kości i skóry)
110g selera
50g marchwi
40g cebuli
40g pietruszki
1 pomidor
1 ząbek czosnku
50 ml białego wytrawnego wina
1 liść laurowy
1 goździk
200g soli morskiej
3 gałązki rozmarynu
3 gałązki (same listki) pietruszki
10g lubczyku
1 łyżka szałwii (pominęłam)


wykonanie thermomix:
Pokrojone mięso zmielić 30s/obr.8 i wyjąć.
Warzywa zmiksować 10s/obr.5
Dodać sól, mięso, wino i przyprawy. Gotować 30min/100st/obr.2
Zmiksować 1 min/obr.10
Przelać do słoiczka i zakręcić. Przechowywać w lodówce do 3 miesięcy

ok 1 łyżeczka = 1 kostka rosołowa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation