Kuchnia

Food

kotlety ze szpinaku i kukurydzy
Jak to zrobić:

300 g świeżego szpinaku
1 puszka białej fasoli
1 jajko
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula
2 ząbki czosnku
3/4 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki bułki tartej
1/2 szklanki kaszy manny
sól i pieprz/chilli według smaku i gustu
olej do smażenia
Wszystkie składniki oprócz kukurydzy włożyć do miksera/blendera i dokładnie zmielić. Następnie wsypać kukurydzę i wymieszać łyżką. Masę wstawić do lodówki na godzinkę, żeby stężała i zgęstniała. Jeśli okaże się zbyt rzadka można dodać jeszcze trochę bułki tartej. Na rozgrzaną patelnię wykładać łyżką porcie szpinakowej masy i wyrównać, żeby nabrały kształtu kotleta. Smażyć z 2 stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation