Kuchnia

kuchnia

Schab z pieczarkami i z serem

Składniki : 2 grube plastry schabu bez kości,
przyprawa do mięsa wieprzowego,
czosnek granulowany,
sos sojowy,
do panierki mąka, jajko, bułka tarta,
olej do smażenia,
400 g pieczarek,
4 plastry sera żółtego,
kucharek,
pietruszka zielona lub koperek

Etapy przygotowania
Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.

W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki kucharka.

Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej, smażymy na oleju. Usmażone układamy na blaszce, lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera, posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się stopił).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation