DIY - zrób to sam

Coś z ryby

Nie widać na zdjęciach super panierki, która dobrze uprażona, będzie lekko chrupać :)
Przygotowanie takiej rybki to kilka chwil.
1 mały filet z ryby np. mintaj lub dorsz
1 łyżka skrobi kukurydzianej
1-2 łyżki przyprawy do ryb np Apettita lub Prymat
dodatkowo np. chilli, pieprz czarny
Jeśli ryba jest mrożona, należy rozmrozić ją na sitku przez noc i odsączyć dokładnie z wody. Mokra, zmrożona ryba puści wodę, która spowoduje odpadnięcie panierki.
Skrobię i przyprawy zmieszać.
Rozgrzać patelnię, uprzednio przetarty oliwą.
Rybę pokroić w paski lub obtoczyć całą w panierce. Prażyć z obu stron przez kilka minut, aż mięso straci przezroczystość.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation