Kuchnia

Zupy/Kremy/Przeciery

Zupa z kukurydzy
Składniki:

3 kolby kukurydzy
puszka mleka kokosowego
litr bulionu warzywnego
kilka liści cytryny( do kupienia w sklepach z azjatycką żywnością)albo trawy cytrynowej
świeża kolendra
3 ząbki czosnku
cebula
papryczka chili
pieprz, sól

Cebulę, czosnek, chili i trawę cytrynową posiekać. (Ja wszystko razem wrzuciłam do malaksera) Na oliwie podsmażyć chili, czosnek,cebulę i trawę cytrynową. Z kolby kukurydzy wyciąć ziarna.Po chwili do składników na patelni dołożyć puste kolby i chwilę razem podsamżyć. Do garnka wlać mleko bulion warzywny i mleko kokosowe. Dodać mieszankę z patelni, zagotować. Potem wrzucić ziarna kukurydzy. Gotować okolo 25 minut. Wyjąć puste kolby, doprawić do smaku pieprzem, solą, kolendrą i zmiksowac na gładką masę. Chwilę jeszcze gotować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation