Kuchnia

Zupy/Kremy/Przeciery

Zupa cygańska z boczkiem

Składniki:

1,5 l bulionu drobiowego
4 ziemniaki
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
100g kiełbasy
100g boczku
1 przecier pomidorowy (180g)
odrobina kwaśnej śmietany 18 %
1 łyżka mąki
majeranek
natka pietruszki
zielona cebulka


Ziemniaki pokroic w kostkę i wrzucić do wrzącego bulionu. Cebulę drobno pokroić i zezłocić. Paprykę pokroić w kostkę i poddusić. Dodać do garnka. Kiełbasę i boczek pokroić w kosteczkę i usmażyć. Wrzucić do garnka. Całość gotować do miękkości ziemniaków. Dodać przecier, śmietanę i zagęścić mąką. Na koniec dodać majeranek, pietruszkę i zieloną cebukę. Doprawić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation