Inne

dekoracje stołu

Omlety z warzywami

Składniki

2 łyżki otrąb owsianych
20 dag porów
30 dag pomidorów
łyżka oleju
2 łyżki startego parmezanu
2 łyżki mąki
? szklanki mleka
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
4 jaja
cukier, sól, pieprz




Przygotowanie

Do mąki i mleka dodać otręby, szczyptę soli oraz cukru, potem odstawić, żeby napęczniały. Pory umyć i pokroić na bardzo cienkie plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pory, dodać 2-3 łyżki wody i dusić 5 min. pod przykryciem. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na cząstki. Dusić krótko pod przykryciem w sosie własnym, doprawić solą i pieprzem. Jaja roztrzepać, połączyć z otrębami, mąką i mlekiem, przyprawić. Patelnię posmarować oliwą i usmażyć dwa duże omlety. Wyłożyć je na talerze, nałożyć pory i pomidory. Posypać szczypiorkiem i parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation