Kuchnia

gotowanie-pieczenie

Makaron penne z pieczoną dynią

Składniki:
- 200 g makaronu penne (użyłam razowego)
- 400 g dyni pokrojonej w kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona cebula
- kilka listków rozmarynu
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- 2 łyżki wędzonego sera + do posypania (według uznania)

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Cebulę i czosnek drobno kroimy. Dodajemy dynię, 2 łyżki sera oraz rozmaryn. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy ok. 25 minut (w zależności od rodzaju użytej dyni, a także wielkości kawałków czas może się wydłużyć/skrócić). W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron. Upieczone warzywa wykładamy na makaron, posypujemy serem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation