Kuchnia

dania mięsne

Mielone w sosie

Składniki
mięso mielone 30 dag
małe pieczarki ok 1/2 kg
cebula 1 szt
bułka tarta 2-3 łyżki
woda 3-4 łyżki
jajko 1 szt
sól
pieprz
mąka
olej
kostka mięsna


Etapy przygotowania

Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać 1/2 drobno pokrojonej cebuli, wodę i bułkę tartą. Doprawić do smaku i zarobić masę.

Formować kotleciki i otaczać w mące. Obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną cebulę i umyte pieczarki.
Podlać wodą, dodać kostkę mięsną i dusić około 20 min.
Jeśli trzeba sos zagęścić mąką i doprawić do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation