Kuchnia

kuchnia

Składniki na 12 babeczek:

125g miękkiej margaryny
125g cukru
150g mąki pszennej
1¼ łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
2 łyżeczki kakao
25g stopionej czekolady deserowej

Masa cytrynowa:
100g miękkiego masła
225g cukru pudru
skórka otarta z połówki cytryny
1 łyżka soku z cytryny
cukier puder (do posypania)

Wszystkie składniki, oprócz stopionej czekolady zmiskować na gładką masę. Wlać stopioną czekoladę i dokładnie ubić. Ciasto nakładać do formy wyłożonej papilotkami, napełnić każdą do ¾ wysokości. Piec w rozgrzanym do 180st. C piekarniku przez 15 minut, sprawdzić patyczkiem. Upieczone, odstawić do wystudzenia.

W tym czasie przygotować masę cytrynową. Utrzeć maso, aż będzie puszyste, dodawać stopniowo przesiany cukier puder. Ucierać. Wsypać skórkę cytrynową, wlać sok i dokładnie utrzeć.

Odkroić wierzch każdej babeczki, przekroić je na pół. Babeczki posmarować masą cytrynową (ja używałam rękawa cukierniczego).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation