Kuchnia

PYSZNOŚCI

Krążki szpinakowo – pieczarkowo – paprykowe Krążki z ciasta francuskiego są smaczną przekąską do kolacji czy wina. Niesamowicie proste w przygotowaniu !

Składniki:

- gotowe ciasto francuskie
- opakowanie świeżego szpinaku (może być też mrożony)
- łyżeczka masła
- kilka pieczarek
- ćwierć papryki
- 2 łyżki serka mascarpone
- sól, pieprz, bazylia

Szpinak ugotować z solą i masłem w rondelku.szpinak

Rozłożyć ciasto francuskie i cieniutko posmarować mascarpone. Na to rozłożyć równomiernie szpinak, pieczarki, paprykę i posypać przyprawami.

ciastociastociastociasto

Ciasto z dodatkami zwinąć jak roladę, dobrze skleić brzeg, owinąć papierem i wstawić na 15 minut do zamrażalnika.

ciasto

Roladę pokroić na krążki o grubości ok. 0,5cm. Ułożyć na blaszy.

krążki

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.20 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation