Kuchnia

PYSZNOŚCI

W mojej kuchni: Zapiekany schab z boczkiem i pieczarkami wg AleexSkładniki:

• 1 kg schabu bez kości
• 50 dag pieczarek
• 20-30 dag wędzonego boczku
• 3 cebule
• 0,5 l śmietanki 30% (słodkiej)
• sól, pieprz, olej




Sposób przygotowania:

1. Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni.





2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i na koniec wrzucić pokrojone pieczarki.





3. Całość smażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Doprawić do smaku.





4. Schab pokroić w plastry, delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem.



5. Smażyć mięso bez panierki na gorącym oleju na złoty kolor.



6. Schab włożyć do brytfanki bądź naczynia żaroodpornego, na nie wyłożyć pieczarki z boczkiem i cebulą. Ja układałam składniki warstwami.





7. Wszystko zalać śmietanką i wstawić pod przykryciem do piekarnika.





8. Piec 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami.



Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation