Kuchnia

Jedzonko z mięsem

Potrawka z kurczaka

Składniki:
- Skrzydełka z kurczaka - 12 sztuk
- Marchewka- 3 szt. średniej wielkości
- Pietruszka- 2 szt. średniej wielkości
- Seler- 1/2 szt. małej wielkości
- Cebula- 2 sztuki ( troszke większe niż srednia wielkość)
- Oliwa z oliwek
- sól, pieprz


Przygotowanie:
Skrzydełka ugotować na zupę. Cebulę pokroić w kostkę, a warzywa zetrzeć na grubej tarce. Wszystko razem poddusić na oliwie z oliwek, a następnie podlewać wodą. Mięso obrać z kości, pokroić w drobną kostkę, połączyć z warzywami i dusić do miękkości. Można podbić śmietaną i odrobiną mąki. Podawać z ziemniakami puree.


Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation