Kuchnia

kuchnia

Domowy gyros z cielęciny, z pastą z ogórka i sałatką z musztardowca - kuchnia+

Składniki:
1/2 kg górki cielęcej
4 pity

Marynata:
biała cebula
łyżeczka kopru włoskiego
sól
3-4 listki świeżej mięty
łyżka słodkiej papryki
4 łyżki oliwy

Krem z ogórka:
3 gruntowe ogórki
2 kiszone ogórki
2 ząbki czosnku
kostka fety
3-4 listki mięty

Sałatka:
garść liści musztardowca
sok z pomarańczy
owoce granatu
2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
Cielęcinę potnij w paski. W misce połącz mięso z plastrami cebuli, koprem włoskim, solą, słodką papryką, posiekaną mięta i oliwą. Ogórki zetrzyj na tarce i odciśnij z nich wodę. Do warzyw dodaj starty czosnek, świeżą posiekaną miętę i pokruszoną fetę. Liście musztardowca polej sokiem z pomarańczy i oliwą. Dodaj owoce granatu. Na mocno rozgrzanej patelni grillowej podsmaż cielęcinę. Każdy placek rozerwij i posmaruj kremem z ogórka. Następnie nałóż porcję mięsa i sałatki z granatem. Placek zwiń i podgrzej na patelni. Smacznego!


Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/domowy-gyros-z-cieleciny-z-pasta-z-ogorka-i-salatka-z-musztardowca_9188.html#ixzz3DWAv6gAN
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation