Kuchnia

ObiadoKolacja

Chłopska patelnia

Składniki:
5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
1 jajko
1 łyżka śmietany
40 g kiełbasy szynkowej
40 g boczku parzonego wędzonego
1 łyżka drobno posiekanej wędzonej słoniny
1 łyżka pietruszki posiekanej
przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przestudź je, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Słoninę, kiełbasę i boczek pokrój w kostkę. Jajko rozbełtaj widelcem wraz ze śmietaną, całość posól i popieprz do smaku. Na patelni roztop pokrojoną słoninę, podsmaż na niej na złoto ziemniaki. Gdy będą jasnozłote, dodaj do nich kiełbasę i boczek. Wszystko jeszcze chwilkę przesmaż, cały czas mieszając. Zalej rozbełtanym jajkiem i na wolnym ogniu wymieszaj aż jajko się zetnie. Danie posyp natką pietruszki. Podawaj z maślanką i z zsiadłym mlekiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation