Kuchnia

dieta

Ciasto na otrębowym spodzie, z kefirem i rabarbarem
Składniki
ciasto:
6 łyżek otrębów
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
dodatkowo:
aromat waniliowy
1 kefir 400g
4 łyżeczki żelatyny
kilka łodyg rabarbaru
słodzik
Wszystkie składniki na spód zmiksować, wylać na blaszkę.
Ciasto piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Żelatynę zalać ciepłą wodą, wymieszać do rozpuszczenia.
Gdy stwardnieje, włożyć do mikrofali i podgrzewać.
Połowę żelatyny dodać do kefiru, następnie słodzik i wymieszać.
Rabarbar pokroić w kostkę, wrzucić do rondla,
zalać odrobiną wody i dosłodzić.
Dusić do miękkości.
Następnie dodać resztę żelatyny i wymieszać.
Na gotowy otrębowy spód, wylać masę kefirową,
a gdy stężeje, wylać "mus" z rabarbarem -
odłożyć do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation