Kuchnia

Dieta

Sandra bakes a party! :: Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową

Składniki:
1 mała polędwiczka wieprzowa
150 g zielonych szparagów
1 pakowanie mixu sałat
1 mała czerwona cebula
25 g orzechów włoskich, lekko posiekanych
2 łyżeczka soli morskiej
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo zmielonego
25 gram niebieskiego sera pleśniowego, lekko pokruszonego
1/2 łyżeczki oleju Kujawskiego ze Smakiem z bazylią
Dressing:
skórka i sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki oleju Kujawskiego z bazylią
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/4 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo zmielonego
1/2 łyżeczki miodu
Sposób przygotowania:


1. Oczyść polędwiczkę z błonek.
2. Posyp 1/2 łyżeczki soli i pieprzem.
3. Rozgrzej patelnię grillową, natłuść olejem.
4. Grilluj mięso około 5minut z każdej strony.
5. Zdejmij polędwiczkę z patelni i pozwól jej "odpocząć" przez 10minut.
Dressing:
1. W miseczce wymieszaj skórkę i sok z cytryny, olej, musztardę, ocet, sól i pieprz.
2. Ugotuj do miękkości fasolkę w osolonej wodzie. Wyjmij z wody i lekko grilluj z każdej strony.
3. Rozłóż sałatę na talerze.
4. Na wierzch ułóż fasolkę, orzechy, ser i pokrojoną polędwiczkę.
5. Wierzch skrop dressingiem.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation