Kuchnia

sałatki/surówki

RYŻOWA SAŁATKA Z SURIMI

Składniki:

100 g białego ryżu, 10 paluszków surimi, pół puszki kukurydzy konserwowej, pół długiego ogórka zielonego, 1 mała cebula czerwona, pół pęczka koperku, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka musztardy, sól, pieprz

Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Cebulę i koperek drobno posiekać, paluszki surimi pokroić w plasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wrzucić do ostudzonego ryżu. Dodać majonez, jogurt i musztardę, posolić i popieprzyć do smaku, dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę, żeby smaki się przegryzły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation