Kuchnia

CIASTA, CIASTECZKA , DESERY

Składniki :

( na ok. 24 sztuki )

160g mąki pełnoziarnistej ( typ 1850 )

85g mielonych orzechów ( włoskie, laskowe )

1 łyżeczka proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki przyprawy korzennej

80g brązowego cukru

1 łyżka miodu

130g masła

1 żółtko



Sposób przygotowania :

Wszystkie składniki umieszczamy w misce lub na stolnicy i zagniatamy w kulę. Ciasto schładzamy 30 minut w lodówce. Schłodzone rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wycinamy ciasteczka przy pomocy ulubionych foremek. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 13 minut. Studzimy na kratce .

http://cynamonowypyl.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?2,1
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation