Kuchnia

rybka

Pstrąg pieczony |
Składniki (2 porcje)
2 świeże oczyszczone pstrągi
2 łyżki masła
pół cytryny
250 ml bulionu
sól, pieprz
świeży tymianek
pietruszka
Wykonanie
Ryby bardzo dokładnie oczyszczamy i nacieramy wewnątrz sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 20 minut. Siekamy pietruszkę (ja do każdej ryby użyłam około 1 łyżeczkę posiekanej pietruszki) i wraz z masłem i gałązką tymianku umieszczamy wewnątrz pstrągów. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy ryby i podlewamy bulionem. Na wierzchu układamy kilka gałązek tymianku. Umieszczamy w nagrzanym do 170°C piekarniku i pieczemy 20 minut. Podajemy ze świeżym pieczywem i masłem ziołowym. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation