Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Sałatki ziemniaczane
Fot. Łukasz Zandecki / AG

Składniki:

4 ziemniaki ugotowane w mundurkach

1 nieduży brokuł

1 zielona papryka

1 puszka zielonego groszku

2 kiszone ogórki

1 pęczek dymki

6 łyżek oliwy

4 łyżki musztardy

sól

pieprz



Różyczki brokuła krótko obgotuj w lekko osolonej wodzie. Osącz groszek. Obrane ze skórki ziemniaki, oczyszczoną paprykę i ogórki pokrój w kostkę. Dymkę umyj, osusz i posiekaj. Składniki wymieszaj, posyp obficie pieprzem. Przygotuj sos: wymieszaj ? ale nie miksuj! ? oliwę z musztardą (obie powinny mieć temperaturę pokojową). Sosem polej składniki sałatki, jeszcze raz wymieszaj. Nie sól, ponieważ musztarda jest wystarczająco słona.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation