Kuchnia

wypieki

Sernik na zimno z truskawkami

Przepis klik na zdj.

Składniki:

Spód:
100g ciastek pełnoziarnistych typu digestive
100g ciastek kakaowych
90g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej)

Masa serowa:
500g gotowego sera na sernik
330g jogurtu greckiego
400-450g umytych, obranych truskawek
7 łyżeczek żelatyny
160g cukru pudru
4 łyżeczki cukru wanilinowego
3 łyżki soku z cytryny

Mus truskawkowy:
350-400g umytych, obrany truskawek
4 łyżeczki żelatyny
2-3 łyżki cukru pudru (możemy dodać mniej)

Do ozdoby:
200-250g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36%
3-4 łyżeczki cukru pudru
parę całych truskawek
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation