Kuchnia

Coś pożywnego

Lekki brzusio - lekko, zdrowo, smacznie

Składniki (na 1 porcję):
pół szklanki suchego kuskusu
3-4 rzodkiewki
1 jajko
kilka liści świeżego szpinaku
olej rzepakowy
sól

Przygotowanie:
Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Jajko ugotować na pół twardo lub na miękko.
Na patelni rozgrzać olej (użyć tyle aby przykrył całą powierzchnię naczynia), następnie poukładać liście szpinaku - nie wrzucać wszystkich razem żeby się nie skleiły - oraz rzodkiewki pokrojone w krążki.
Po chwili przewrócić warzywa na drugą stronę i chwilę potrzymać na ogniu. Zdjąć na ręcznik papierowy i delikatnie odsączyć z nadmiaru oleju i oprószyć solą.
Warzywa dodać do miseczki z kuskusem razem z jajkiem przekrojonym na pół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation