Kuchnia

obiady i przystawki

Wykwintny indyk z ryżem basmati

Składniki

3 torebki ryżu basmati (300 g)
600 g fileta z indyka
1 puszka mandarynek (ok. 300 g)
1 puszka ananasów (ok. 500 g)
20 g masła lub 2 łyżki oliwy z oliwek
1-2 łyżeczki curry
sól, pieprz do smaku
pietruszka lub kolendra

Przygotowanie

Ryż Basmati ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filet z indyka pokroić w paski i usmażyć na maśle lub oliwie, następnie posypać curry. Do mięsa dodać ugotowany ryż mandarynki i pokrojone w kostkę ananasy. Całość podgrzać, doprawić pieprzem, solą, curry (wg uznania) oraz dodać sok z ananasów. Udekorować pietruszką lub kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation