Kuchnia

cooking

Pudding czekoladowy
Składniki (na 4 porcje)
3 jajka
75 g maki
50 g kakao
100 g masła
100 g cukru
50 g czekolady
Wykonanie
Całe jajka ubijamy wraz z cukrem. Miskę z jajkami ustawiamy na większym naczyniu wraz z gotującą się wodą. Ubijamy do uzyskania puszystej masy. Po około 10 minutach odstawiamy miskę na bok i delikatnie wsypujemy przesianą mąkę wraz z kakao. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Masło i czekoladę roztapiamy i dodajemy do pozostałych składników.
Foremki (najlepiej przeznaczone do sufletów) smarujemy masłem i wypełniamy masą. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut do 180ºC. Po upieczeniu, jeszcze gorące wykładamy na talerzyki i podajemy z sosem czekoladowym i lodami waniliowymi. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation