Hobby

Ciasteczka

Maślane ciasteczka z żurawiną i migdałami: bistro mama


175 g masła
75 g cukru pudru (dałam cukier brązowy)
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka mleka
250 g mąki
45 g siekanej suszonej żurawiny
50 g posiekanych migdałów


Masło ucieramy i dodajemy cukier,cukier waniliowy,mleko,sól i ucieramy do białości.
Następnie dodajemy mąkę, dobrze mieszamy lub wyrabiamy ręką. Na końcu dodajemy żurawinę i migdały.
Dzielimy ciasto na 2 części i z każdej formujemy wałeczek o średnicy 4 cm. Zawijamy w folię i umieszczamy w zamrażalniku na 30-40 min.
Następnie wyjmujemy i kroimy w 5-6 mm plasterki.Układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy 10-12 min w 200 st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation