Kuchnia

Pichcikowo

Sernik Caffe Latte /Smacznego
Składniki:
3 łyżeczki cappuccino w proszku
1 łyżeczka kakao
800 g twarożku
75 g śmietany kremówki
125 g cukru
Aromat waniliowy
5 łyżek kaszy manny
4 jajka
Ziarenka kawy i kakao do dekoracji
Tłuszcz i bułka tarta do formy
Przygotowanie:
Cappuccino wymieszać z 5 łyżkami gorącej wody i podzielić na 2 części. Do jednej części wmieszać kakao, ostudzić.
Twarożek, śmietanę, cukier i aromat wymieszać, dodać kaszę mannę i jajka. Ciasto podzielić na 3 części. 1/3 ciasta umieścić w nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą prostokątnej formie (1,4 l pojemności, 26x11 cm) i wyrównać. Rozpuszczone cappuccino zmieszać z 1/3 ciasta i również umieścić w formie, wyrównać. Do ostatniej części ciasta dodać mieszankę z cappuccino i kakao, wymieszać, umieścić w formie. Piec w temp 150 st. C przez 1 ½ - 1 ¾ godziny. Ostudzić. Dekorować ziarnami kawy oprószyć kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation