Święta i uroczystości

wielkanoc

Jajka w koszyczkach
Składniki

4 kajzerki
4 jaja
2 łyżki masła
10 dag żółtego sera
2 łyżki ketchupu
pół pęczka szczypiorku
curry
pieprz
sól

Etapy przygotowania



Z bułek skroić część wierzchnią, ze spodniej wydrążyć nieco miękiszu, by powstały „miseczki”. Połową masła posmarować wnętrza bułeczek. Wyłożyć je serem startym na tarce o małych oczkach. Przyprawić pieprzem i curry.
W każdą wbić jajo, ozdobić kleksem z ketchupu posypać solą i pieprzem, ustawić na blaszce wysmarowanej resztą masła. Obok położyć wysmarowane masłem wierzchy bułek.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Gdy jaja się zetną, posypać posiekanym szczypiorkiem i przykryć zrumieniona „czapeczką” wierzchu bułki. Podawać na gorąco.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation